Noblehouse

"Лотос"

ЕТАП: АКТ 14 - СВОБОДНИ АПАРТАМЕНТИ: 0. Квартал "Малинова долина" ще се превърне в средище на креативност, знания, облагородена инфраструктура и висок стандарт на живот. Заслужавате удобство и устойчивост - ние Ви ги предоставяме!

Посещения: 5881 | Посещения днес: 5

NobleHouse

Проектът ще стартира през м. Октомври 2021 в предпочитаната за живеене южна част на квартал "Малинова долина" в частта под Околовръстен път, недалеч от Ринг Мол, ИКЕА и бъдеща Метростанция.

Удобното местоположение дава на жителите на квартала голяма свобода и гъвкавост. Близостта до центъра на града и до Околовръстния път прави пътуването значително по- удобно, независимо от крайната дестинация. Едновременно с това изобилието от зелени площи и природните дадености на местността създават така необходимите за живота в столицата - хармония и уют. Едновременно сте в града и извън него.

Сградата е  ще бъде на четири жилищни етажа с общо четиридесет апартамента. Партерните жилища ще разполагат със собствени дворове, като всички апартаменти са с правилно разпределение и разкошни гледки към Витоша, София и Стара планина. Имате възможност и за избор на открито или закрито паркомясто.

„Лотос“ ще се обслужва от асансьор SCHNEIDER. Отново ще заложим на висок клас материали – тухли KEBE, френски прозорци с 6-камерна дограма DECEUNINCK с троен стъклопакет, фасада с полимерна мазилка BAUMIT; луксозни общи части завършени с гранит, парапети с прахово покритие и луксозен италиански гранитогрес I качество.

Достъпът е по бул. "Околовръстен път", като в първата половина на 2022г. ще изградим връзка с бул. "Климент Охридски" при ул. "инж. Стоимен Сарафов". В близост има спирка на Автобус 111. Квартал ‘Малинова долина‘ е проектиран спрямо новия градоустройствен план на гр. София и е изцяло съобразен с тенденциите на урбанизация през изминалите 20 години.

 

 

 


 

Имате въпрос?

Полетата маркирани с * са задължителни.

 
ЛОТОСЪТ - БОЖЕСТВЕНОТО ЦВЕТЕ
 
Лотосът е първото красиво митично цвете, разцъфтяло върху застоялата мътна вода.
 
Митологична символика го оприличава с първата проява на живот върху необятната първична вода.
Основно образно-символно значение на лотоса е съзидателната сила. Съзидателна, защото лотосът се свързва с женското начало, с детеродните органи и функции на жената.
 
Най-популярни символни идеи, свързани с това растение са потомство, плодовитост, плодородие, здраве, слънце, разцвет и дълголетие.Лотосът олицетворява също идеи, като възкресение, безсмъртие, целомъдрие, чистота, творческа сила, твърдост, смирение, съгласие, тишина, забрава и др.
 
Структурата на лотосовия цвят (център, ограден от листенца) се свързва с взаимодействието между мъжкото и женското начало.
 
Пъпката на лотоса е египетски и индуистки символ, познат от първите иконографии от Египет, Индия, Китай и Япония до Средиземноморските страни.
 
В Египетсктата митология лотосът се счита за "цветът, който стои в началото" и се е появил от първичната вода Нун. Древните египтяни смятали, че цветето е "произлязло от светлината". Свързвали го с огъня и водата, мрака на хаоса и божествената светлина. "Изплуващият от водата лотос станал символ на изскачащото от тъмнината слънце" (М.Луркер). Лотосът бил растението на бог Нефертум, както и на бога на слънцето, появяващ се от първичния океан върху лотосов цвят. В Египетската книга на Мъртвите се казва, че бог Ра се появява "като златния юноша, произлязъл от лотоса."
 
Според свещените древноиндийски книги, лотосът е произлязъл от тъмнината и е разцъфтял в светлина, превръщайки се в символ на духовен разцвет и пробуда. Цветът на цветето се свързва с женското лоно и олицетворява Богинята-Майка, източник на божествения принцип, сакралната и творческата сила.
 
Лотусът с 8 листенца (като осемте посоки в пространството) е олицетворение на Космическата хармония във Вселената.
В индуистката образност от пъпа на бог Вишну изникнал лотусът, от чието венчелистче се появил Брама.
 
В китайската любовна литература лотосът се използва за образно изразяване на женското лоно или като комплимент за куртизанка (напр. "Златен лотус"). От друга страна в Китай това цвете олицетворява чистотата и целомъдрието, плодородието и производителната сила. Свързват го с лятото и го приемат за един от 8-те символа на щастливите предсказания.
 
В древна Гърция лотусът многократно се споменава от Омир и се включва в поредица от митологизирани цветя, редом с шафрана и хиацинта.
 
Следи от образността на лотуса се откриват и в християнската традиция, в образите на лилията и лалето.
 
В мюсюлманската митология лотосовото дърво се намира на седмото небе, и стои вдясно от престола на Аллах
 
Освен цветето Лотос е познато и т.нар. Лотосово дърво (киринейски лотос или използваната от него днес в козметиката т.нар. Жожоба).....
По "Светът на символите”,
ISBN 954- 683-193-X, 2003 г.,
"Лотос"