NobleHouse.bg | Амбициозният „Дружба“

Новини

"Дружба" е близо до летището, до "Бизнес парк София", до логистичните паркове. Разположението на квартала позволява бърз достъп до бул. "Цариградско шосе", което го прави възможно място за живеене за работещите в бизнес зоните по протежение на булеварда. Изградената инфраструктура дава възможност за лесно придвижване до съседните райони. Около квартала минават две метростанции. Районът се обслужва и от няколко автобуса, тролейбуса и трамвая.

В "Дружба" има реализирани и планирани различни проекти ново строителство. Това повишава интереса на купувачите и води до лек ръст в продажните цени - както на новото строителство, така и на старите панелни и ЕПК сгради, в частта на квартал "Дружба 2". Търсенето на имоти е предимно при новото строителство, като през изминалата година цената на жилищата отбелязва чувствителен ръст. Данните за първото полугодие сочат забавящ се ръст на продажните цени в квартала до нива 844-856 евро на кв.м и забързващ ръст на офертните цени. Те вече скачат над 1000 евро, най-вероятно във връзка с новото строителство в района.
 
На територията на квартала се намира търговски център "Европа" - бизнес комплекс с офиси, складове и магазини. Там е и спортният център "Европа", разполагащ със зали за бадминтон и скуош. В съседство са The Mall, "Интер експо център", няколко хипермаркета, сред които Metro, Praktiker, Jumbo. Има няколко детски градини, училища, поликлиника, детски и учебни центрове. Там се намира и културен дом "Искър".
Езерото "Дружба" и паркът около него са едно от големите предимства на квартала.
 
Направете запитване

Полетата маркирани със звезда (*) са задължителни.